KUSTANNUS HD

Harri Harju

Metsäpuro 16, 10210 Inkoo
puh. 050 3639 195

Lapualaissyntyinen murrekirjailija Harri Harju tunnetaan laajalti Suomessa. Harjun ensimmäinen murrekirja Johanneksen evankeliumi Etelä-Pohojanmaan murtehella (1999) myytiin loppuun muutamassa viikossa, ja se pääsi jopa Suomen myydyimpien tietokirjojen listalle. Ensimmäisen kirjan ilmestymisen jälkeen on tapahtunut paljon. Harjulta on tähän mennessä julkaistu kirjakielellä kirjoitettujen teosten lisäksi yhteensä viisi murrekirjaa, kolme äänikirjaa, sata radio-ohjelmaa ja levyllinen musiikkia. Harjun teoksia on käytetty mm. peruskoulun oppimateriaalina, murteita esiteltäessä, ja Raamatullisia tekstejä on luettu laajalti kirkoissa ja seurakunnissa eri puolella Suomea.Murretuotantoa:

  • Johanneksen evankeliumi Etelä-Pohojanmaan murtehella (1999)
  • Eteläpohojalaasten katekismus (2000)
  • Raamatun parahat kohorat (2001)
  • Etelä-Pohjanmaan lasten satukirja (2002)
  • Isoo Asia — Eteläpohojalaasten hartauskiria (2007)

Äänikirjoja:

  • Johanneksen evankeliumi Etelä-Pohojanmaan murtehella (2003)
  • Hengen särvintä murtehella 2 -cd (2003)
  • Isoo Asia — murrehartauskokoelma -cd (2003)

Musiikkia:

  • Likempänä taivasta -cd (2010)Katso myös: Harri Harjun kotisivut
Eteläpohojalaanen tarinaloora
Lapualaissyntyisen murrekirjailija Harri Harjun uusin teos on suoraa jatkumoa suuren suosion saaneelle Harjun kymmenen vuotta sitten kääntämälle Etelä-Pohjanmaan lasten satukirjalle.

Tässä teoksessa Tulitikkuflikka, Laiska-Jaakkoo ja parikymmentä muuta nostalgista, tuttua ja muistoja herättävää klassikkosatua on saanut arvolleen sopivan eteläpohjalaisen ilmaisumuodon.

Tarinaloora on Harri Harjun seitsemäs murrekirja. "Kiriootan molemmilla kiälilä, jokka osaan; kiriakiälellä ja murtehella", toteaa myös murremusiikistaan ja murteella toteuttamistaan äänikirjoista tunnettu Harju. Kirjan oivaltavan raikkaan ja humoristisen piirroskuvituksen on toteuttanut hänen vaimonsa Lilja Harju.

ISBN 9789525964493

Lue kirjaan liittyen:

Epari-lehden artikkeliRaapooksia — Etelä-Pohojanmaan vähemmän virallinen historiikki
Harri Harju sukeltaa eteläpohjalaiseen historiaan. Lähes kahden vuosikymmenen ajan Harjulla on ollut harrastuksena mm. historian tutkiminen sekä sukututkimus, joiden myötä hän on perehtynyt moniin eteläpohjalaisiin elämänkohtaloihin ja käännekohtiin. Raapooksia-runoteoksessaan Harju peilaa yhteiskunnallisia muutoksia erilaisten ihmisten kautta 1700-luvun alusta aina 1900-luvun alkupuolelle. Teos ei ole perinteinen kuiva historian tutkielma, vaan hersyvällä huumorilla höystetty teos, joka ehdottomasti kuuluu jokaisen eteläpohjalaisen lukemistoon.

Raapooksia sopii kaikenikäisille historiastaan ja omista juuristaan kiinnostuneille, ja on erinomainen lahjakirja esim. tupaantuliaisiin, syntymäpäiväsankarille jne.

ISBN 9789525964066