KUSTANNUS HD

Kirjakauppa

Metsäpuro 16, 10210 Inkoo
puh. 050 3639 195
Jurvelin, Pirkko: No heipudei!


Jurvelin, Pirkko: No heipudei!

Jurvelin, Pirkko: No heipudei!


”Koska se yskä pahus ei parane, niin olkoon paranematta”, kirjoitti 14-vuotias Pirkko Törmälä päiväkirjaansa vuonna 1936. Pitkä, huoleton kesäloma oli vasta aluillaan, eikä pieni yskä voinut pilata sitä. Järkytys oli suuri, kun yskä osoittautui tuberkuloosiksi, siihen aikaan pelottavaksi keuhkotaudiksi. Alkoi taistelu ”valkoista ruttoa” vastaan.

Tarinaa kuljettavat eteenpäin lahjakkaan Pirkon ja hänen rehtori-isänsä Viljon päiväkirjat sekä Martta-äidin runot. No heipudei -teoksen autenttinen ajankuva huokuu joka sivulta ja tekee lukuelämyksestä ainutlaatuisen. Nuoren tytön elämä peilautuu koko laajuudessaan ja herkkyydessään.

Kirjan toimittaja Pirkko Jurvelin on saksalaiseen ja englantilaiseen filologiaan erikoistunut filosofian maisteri ja opettaja. Hän on julkaissut useita historiallisiin aiheisiin perustuvia teoksia kuten Raamatun ajan keittokirja.

ʺTiistaina 7.7.-36 kello on 14.15 No nyt vasta kirjoitan, sillä aika on mennyt ihan kokonaan hallissa oloon ja syömiseen. Nyt minä päätin hiukan kirjoitella, ja sen minä pieksän, joka uskaltaa lukea tämän.ʺ

Saatavuus: Varastossa
ISBN: 9789525556742

     Hinta: 19,90€

     Määrä: