KUSTANNUS HD

Kirjakauppa

Metsäpuro 16, 10210 Inkoo
puh. 050 3639 195
Uhlgren, Sauli: Mestari Martti, sanan mestari


Uhlgren, Sauli: Mestari Martti, sanan mestari

Uhlgren, Sauli: Mestari Martti, sanan mestari


"Martti Merenmaalla ei kirjallisuudessamme ole edeltäjää eikä seuraajaa. Hän on ainoa laatuaan. Hän kuunteli vain omaa sisintään ja noudatti omaa lainalaisuuttaan. Oppipoika tarvitsee kaavan, mestarilla on mitta itsessään."
—Kirjallisuuden tutkija, kriitikko (HS) Toini Havu

"Unohdetuista klassikoistamme Martti Merenmaa on värikkäimpiä ja tuotteliaimpia; nelisenkymmentä teosta viideltä vuosikymmeneltä — tilityksiä milloin Pietarissa, Helsingissä, Kuopiossa ja Raahessa. Kirjailijana aina vereslihalla, aina antamassa kaikkensa taiteen alttarille."
—Kirjailija, emeritusprofessori Panu Rajala

"Martti Merenmaa oli monilahjakkuus. Henkisiltä ominaisuuksiltaan hän oli täydellinen taiteilijasielu. Merenmaa ei ollut kumouksellinen, vaan säilyttävä. Hän rakasti elämää koko sydämellään."
—Kirjailija Sauli Uhlgren

Merenmaa oli kenties aikansa palkituin kirjailija, joka sai mm. neljä kertaa Valtion palkinnon ja Aleksis Kivi palkinnon.

Martti (alun perin Karjala) lähti jo nuorena Pietariin, jossa hän pääsi taiteilijan oppiin. Pietarista hän kirjoitti loistavan romaanin Aamu keisarin kaupungissa.

Kulkiessaan aluksi romantikon yksinäisessä viitassaan Merenmaa tuli yhä lähemmäksi psykologista realismia. Modernistisen suunnan paineista huolimatta hän kehittyi vähitellen ihmismielen todelliseksi syväluotaajaksi. Hänen kirjallinen maailmansa muuttui yksilöiden maailmaksi. Merenmaan testamentti suomalaiselle proosakirjallisuudelle on mittava ja ajaton.

Saatavuus: Varastossa
ISBN: 9789527066225

     Hinta: 36,00€

     Määrä: