KUSTANNUS HD

Maria Huhta

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 050 3639 195Menneisyys ei jätä rauhaan
Etelässä on koti junaradan varrella, lapsuuden rajut leikit ja opettajan julmuus oppilaita kohtaan. Kaikki muuttuu, kun nuori nainen lähtee teollisuuskaupunkiin etsimään tulevaisuuttaan. Hän tottuu tehtaan koneiden jyskeeseen, opiskelee, rakastuu tulisesti ja perustaa perheen.

Pohjoisessa odottaa Jäämeri ja tuulien silta. Erämaan keskellä luonto puhuu ja siellä voi kokea aina uusia elämyksiä. Tulee tutuksi Suomen pohjoisin kunta Utsjoki ja pohjoisen ihmisen elämä karussa maisemassa. Avautuu saamelaisten menneisyys pyhien paikkojen äärellä ja samaanien taikamaailma. Kirjoittaja tutustuu Norjan luontoon, norjalaisten elämään ja suomalaisten kveenien menneisyyteen. Löytää saksalaismiehityksen jäljet merenrannan niemekkeiltä, massiiviset bunkkerit ja meren äärellä viipyneiden sotilaiden luolastot. Hän näkee myös ajan muutokset, puhtaan luonnon vähittäisen katoamisen ja merenpohjaan tunkeutuneen oudon olion.

Vastakohtana elämälle luonnon keskellä ovat työelämän mukaan tuomat matkat, Pariisin kuultavat illat ja yökerhojen alastomuus. Se vie pohtimaan meidän suomalaisten luonnetta ja paikkaa muuttuvassa maailmassa.

Lopuksi sukelletaan sota-ajan raakoihin tunnelmiin ja ihmisen heikkouteen julmien tapahtumien keskellä. Silloin paljastuvat menneisyyden kätketyt salaisuudet.

Maria Huhdan vaikuttava romaani on kertomus suomalaisuudesta muuttuvassa maailmassa. Se on elämäkerta ja ajankuva, joka kurkottaa tulevaisuuteen, kertoo ihmiskohtaloista ja historiasta. Se on ajankohtainen juuri nyt, ja on mukana Suomi 100 vuotta ohjelmassa.

ISBN 978-952-7066-53-9