KUSTANNUS HD

Uutuudet

Metsäpuro 16, 10210 Inkoo
puh. 050 3639 195

Risto Pönniö: Maaloula

Vesa oli nopea ja tehokas tarttumaan asioihin ja kyvykäs löytämään vaihtoehtoisia ratkaisuja, kun kyseessä oli tekniset haasteet, mutta entä jos kyseessä olivat ihmiset.

Nawal istui talon kuistilla ja katsoi alas pimenevään Maaloulan laaksoon. Olisiko se tuo, tai sitten tuo, Nawal etsi katseellaan helmenvalkoisen Mersun parivaloja.

Nawal ei kysynyt Vesalta mitään, katsoi vain tätä kiinteästi silmiin ja Vesa ei tiennyt oliko se kulttuuriin kuuluva asia vai ihmisen luonteesta johtuva ominaisuus, mutta Nawal oli aina pidättäytynyt kysymästä mitään Vesan henkilökohtaisista asioista.

Syksyllä 2015 alkanut pakolaisten invaasio Suomeen saa Vesan muistelemaan kahdenkymmenen vuoden takaista työkomennustaan Syyriassa. Maaloulaan oli hyökätty: sen kirkot ja luostarit oli tuhottu. Entä Nawal, missä hän oli? Oliko hän jäänyt Syyriaan? Vai oliko hänkin paennut?

Risto Pönniö on kirjoittanut kiinnostavan romaanin, joka on samaan aikaan ajankohtainen ja ajaton. Se kietoo Nawalin ja Vesan elämänkohtalot osaksi Syyrian ja Suomen lähihistorian käännekohtia.

Ilmestyy tammikuussa 2020.

ISBN 978-952-7244-66-1
Terho Hämeenkorpi: Tolle, lege — ota ja lue

Nämä 50 vuoden aikana (1969-2019) kirjoitetut lehtitekstit antavat havainnollisen näytteen rovasti Terhomatti Hämeenkorven ajattelun ja toiminnan kehittymisestä tuona ajanjaksona. Teologian ylioppilaana Helsingissä hän hankki ensimmäiset kannuksensa kirjoitusten maailmassa - eikä ainoastaan ns. pyhien kirjoitusten!

Sittemmin valmistuttuaan papin ammattiin kirjoitettua sanaa tuli jatkuvasti ja monenlaista: Kannanottoja, kommentteja, lausuntoja, mielipidekirjoituksia, kolumneja, matkakertomuksia, harrastekuvauksia. Ei äärtä eikä laitaa - pyhiä ja pahoja ja kaikkea siltä väliltä.

Kokoelman aikajänne osoittaa, että vielä eläkkeelläkin sama tahti on jatkunut - aiheitahan ei puutu nyky-yhteiskunnassamme ja kirkossa.

Ilmestyy joulukuussa.

ISBN 978-952-7244-65-4
Tuomas Pulakka (toim.): Helsingin Muusikot ry HelMu 100 — 1919-2019

Kirjassa RSO:n viulisti ja Helsingin Muusikot ry:n pitkäaikainen sihteeri Tuomas Pulakka avaa mielenkiintoisen näköalan Helsingin musiikkielämän ja orkesterilaitoksen kehittymiseen puoliharrastajamaisesta toiminnasta organisoituun ammattilaisuuteen.

Tapahtumat linkittyvät samalla koko suomalaisen yhteiskunnan muutokseen ja ammattiyhdistysliikkeen rakentumiseen. Hauskat tarinat, muistelut menneistä ajoista ja tapahtumien keskiössä olleiden taiteilijoiden haastattelut tekevät kirjasta erinomaisen viihdyttävän ja helppolukuisen tietokirjan, joka tulee kuulumaan jokaisen orkesterielämästä kiinnostuneen kirjahyllyyn.

Ilmestynyt marraskuussa.

ISBN 978-952-7244-63-0
Onni Kaasinen: Juoppokuksa — Kala- ja eräkertomuksia

Juoppokuksa on Onni Kaasisen toinen muistelmateos omista ja kavereiden metsästys- ja kalastusreissuista vuosikymmenten ajoilta. Mainioita tarinoita ja sattumuksia ja herskyvää huumoria virroilta ja saloilta, sitä on Juoppokuksan tarinat.

Todellisten erämiesten kokemina. Toinen kirjoittaja Esa Patosalmi on mukana muutamalla jutulla.

Ilmestynyt 30.10.2019.

ISBN 978-952-7244-64-7
Anne Papart: Sinivalkoisen paratiisin lapset

Anne Papart on ranskalainen, suomen kielen kääntäjä, tulkki ja entinen Helsingin yliopiston ranskan kielen lehtori.

Hän on kääntänyt mm. Rosa Liksomin kolme novellikokoelmaa (Editions La Découverte) ja tulkannut suomalaisia kirjailijoita Ranskassa kulttuurifestivaaleilla.

"Olen rakastunut suomen kieleen ja kulttuuriin vuonna 1978, kun tapasin Ranskassa suomalaisen tytön, joka lausui Eino Leinon runoja pellolla auringon alla. Kolme vuotta sitten olen ryhtynyt runoilijaksi suomeksi.

Yhdistän luontoseikkailujani, panteismiani ja yhteiskunnallista kritiikkiä runoissani. Pidän surrealismista, fantasiasta ja absurdista."

Anne Papart on julkaissut kaksi runoa antologiassa "Huone".

Ilmestynyt 30.10.2019.

ISBN 978-952-7244-62-3


Ensimmäinen suurromaani kansalliskirjailija Aleksis Kivestä
Arto Pietilä: Minä, mamselli ja Albina — "Kirjoitin ja kosin, kosin ja kirjoitin"

"Tiedätkös sinä, minusta tulee miljoneeri", Aleksis Kivi sanoi siuntiolaiselle isännälle saatuaan Valtion palkinnon 1865. Ei tullut Aleksista miljonääriä, mutta hän loi mahtavan uran, poikkeuksellisen Suomessa. Seitsemän veljestä on Suomen painetuin kirja (1,5 miljoonaa), Nummisuutarit menestynein näytelmä. Aleksis Kiven katuja ja kouluja on pitkin ja poikin. Kaksi naista vaikutti Kiven elämään suuresti: mamselli Charlotta Lönnqvist ja henkevä kaunotar Albina Palmqvist. He kulkivat Kiven rinnalla.

Tämä kirja antaa harvinaisen todenmakuisen kuvan Kiven elämästä ja hänen suurenmoisista naisistaan.

Ilmestynyt 3.10.

ISBN 978-952-7244-61-6
Heidi Keskikylä: Vääristynyt totuus — Olentojen planeetta 4

"Tämä tilanne vastaa sitä kuin tonttu sohisi harmaakarhua hammastikulla. Eikä Jeretzillä ole nyt mitään muuta kuin hammastikkuja."

Jääihmiset ovat kokeneet murskaavan menetyksen ja jättäneet laaksonsa joutuen luottamaan maallikoiden apuun. Flin on jääihmisten uusi kuningatar ja ryhtyy johtamaan hyökkäystä Drachesia vastaan, kun Liwa ei kykene auttamaan heitä. Xin alkaa epäilemään Fliniä, koska tämä ei täytä kaikkia hänestä kerrottuja legendoja. Silti Xin kulkee aivan Flinin kannoilla. Ne jalanjäljet johdattavat hänet ja kellotornin liiton takaisin jäätyneille raunioille, joka tunnetaan jälleen nimellä karhunpesä.

Sarjan neljäs upea teos!

Ilmestynyt 10.8.2019.

ISBN 978-952-7244-60-9
Jukka Lahtinen: Eläintarinoita ja pandoja Ähtärissä

Eläintenhoidon- ja suojelun ekspertti Jukka Lahtinen julkaisee laajennettuna uutena versiona kiehtovan teoksensa, joka tulee tarpeeseen 20 vuoden jälkeen. Uutta on mm. eläinpuiston laajentuessa myöhemmin lajistoon tulleiden uhanalaisten eläinten valikoima, erityisesti aasialaiset pandat, lumileopardit jne.

Kyseisiä lajeja lukuun ottamatta Ähtärin eläinpuisto laajeni Lahtisen aikana siihen pisteeseen, mitä se nykyisellään on. Miehen vaativaan työhön kuului eläinpuiston laajetessa mm. uusien tilojen suunnittelu, eläinten hankinta pääasiassa luonnosta ja uusien lajien hoito-ohjeiden laatiminen eläintenhoitajien kanssa. "Usein jouduimme ottamaan hoidokkeja kotiinkin, sillä niille ei sovi kahdeksantuntinen työpäivä. Joskus saattoi löytyä sijaisemoksi kotimainen kissa! Usein näistä kasvateista tuli seuralaisia päivätyöni ohessa."

Kirjan ensijulkaisun jälkeen on syntynyt uusi sukupolvi, joka on kiinnostunut eläinpuiston tarinasta, lisättynä lähempänä nykyaikaa tulleiden uhanalaisten eläinten tarina. Esimerkiksi maailman ihanin panda on sopeutunut Suomeen ja Ähtäriin erinomaisesti. Kirjassa on korkeatasoinen kuvitus. Jukka Lahtisen teksti on asiantuntevaa ja nautittavaa.

Kannen kuva Timo Ahopelto

Ilmestynyt 3.7.2019.

ISBN 978-952-7244-55-5
Panu Rajala: Erään soturin loppu — Runoilija Yrjö Jylhän tragedia

Talvisodan alkamisesta tulee marraskuun viimeinen päivä 80 vuotta. Sen kunniaksi ilmestyy kirjailija, professori Panu Rajalan vaikuttava romaani Taipaleenjoen sankarista, runoilija Yrjö Jylhästä, joka lähtee viimeiselle taksimatkalle veljensä luo Turkuun vuonna 1956 päättäneenä siellä ampua itsensä sotilaspistoolilla. Jylhän sairaus ja elämänväsymys painaa.

Romaani on sisäinen monologi, joka kertaa mennyttä Tulenkantajien villiin vuosiin ja rakkauteen runoilija Katri Valan kanssa, kirjailija Olavi Paavolaisen ystävyyteen, traagiseen avioliittoon Kirsti Svenssonin kanssa, josta seurauksena syfilis. Jylhän talvisodasta kertova runoteos Kiirastuli oli valtava menestys, ja Panu Rajala palaa teoksellaan runoilijan tragediaan.

Ilmestynyt 15.8.

ISBN 978-952-7244-37-1
Kirsti Vähäkangas: Avojalakasia ja tullista tulleita

Avojalakasia ja tullista tulleita on Meijjän kaupunki tarinoi -kirjasarjan 11. kirja. Kirja kertoo Langin Kauppahuoneen vaiherikkaan tarinan 1600-luvulta tähän päivään ja kymmeniä muita kiehtovia tarinoita raahelaisista, jotka ovat joko avojalakasia, tullista tulleita tai onnikan tuomia.

Raahe perustettiin vuonna 1649. Ensimmäisiä asukkaita houkuteltiin kaupunkiin lupaamalla verovapaus määräajaksi. Purjelaivakaudella 1800-luvulla asukkaiksi ei tarvinnut houkutella, vaan Raaheen muutettiin hyvien työnsaantimahdollisuuksien vuoksi.

Raaheen 1960-luvun alussa perustettu Rautaruukin terästehdas tarjosi työtä tuhansille ja uusia asukkaita muutti kaupunkiin. Kuntaliitosten kautta raahelaisiksi ovat muuttuneet saloistelaiset, pattijokiset ja vihantilaiset.

Ilmestynyt 23.7.2019

ISBN 978-952-7244-59-3
Raija Merilä: Ken voi liekin sammuttaa

FM Raija Merilä on Viron Paidessa asuva kirjailija ja taidemaalari. Hänen kolmas romaaninsa kertoo naisopettajasta, joka toimi äitinsä omaishoitajana ja heräsi 36-vuotiaana pohtimaan tulevaisuuttaan: jäädä yksin vai tulla äidiksi — mies olisi bonusta. Merilän teos on verevä kertomus ennakkoluulottomasta isäehdokkaan etsimisestä ja seulomisesta. Loistava lukuromaani naisille ja miehille.

"Ei, minä en anna periksi! Minä haluan, että elämälläni on päämäärä ja tarkoitus! Muukin kuin ajan kuluminen ja sen miettiminen syineen ja seurauksineen. — Häntä ei yhtään lohduttanut se, että satakunta vuotta takaperin opettajattarien odotettiin pysyvän naimattomina. Hänhän vain opetti historiaa, ei halunnut elää sitä uudelleen."

Ilmestynyt 3.7.2019.

ISBN 978-952-7244-58-6
Jukka Lahtinen: Erämies tarinoi — Jahtia meillä ja muualla, osa III

- Drillinki
- Saksanseisoja
- Hirvijahtia
- Merihanhia
- Rinnakkaiseloa majavien kanssa
- Valkohäntäpeuroja
- Välillä Eestissä
- Vuoroin vieraassa
- Jahtivelka
- Kettuja
- Kettuja raudoilla ja jalkanarulla
- Kettukopissa
- Puolassa
- Huuhkajia
- Riistanhoidon sadonkorjuuta
- Pyitä ja muisteloita
- Teeriä veneellä, kuvastamalla ja kahalla

Taannoin Ähtärin eläinpuistossa johtajana toimineen Jukka Lahtisen loistava eräaiheinen kirja, todellisen metsämiehen tuntemuksella, koukuttaa lukemaan ja nauttimaan.

Ilmestynyt 3.7.2019.

ISBN 978-952-7244-57-9
Alli Koskiranta: Ihmisen osa — Runoja Tarvasjoella

Harvinainen runoteos, joka ei aivan ehtinyt tekijän 100-vuotispäivän kunniaksi, täynnä suurta kokemusta ja myötätuntoa, höystetty valokuvilla. Hän syntyi Tarvasjoella marraskuussa 1919 toimien opettajana eri puolilla Suomea.

          Taas kukkii
          rentukkaranta,
          pian hanhikkitie.
          Jo vuokkojen luota alkaa,
          pienen metsikön halki vie
          jokirantaan.

Runoja opettaja Alli Koskirannan pitkän elämän varrelta hänen omasta luovasta kynästään. Kirjassa myös valokuvia.

Ilmestynyt 3.7.2019.

ISBN 978-952-7244-55-5
Yrjö Lehti: Jääkausi

Ilmastonmuutos on nostanut meriveden pintaa ja lisännyt maakuoreen kohdistuvaa painetta. On vuosi 2020. Helmikuun sää on normaalia kylmempi, Islannin tulivuori Hekla purkautuu ja sylkee tuhkaa ylempiin ilmakerroksiin. Sää kylmenee pohjoisella pallonpuoliskolla. Kartonkitehtaan voimapäällikkö Jouko joutuu haastavien ongelmien eteen yrittäessään pitää voimalaitoksen käynnissä, valtakunnan infra kaatuu eikä sähkönjakelu toimi.

Neljänkymmenen asteen pakkaset saattavat kyläläiset ahdinkoon. Järjestyksen valvonta ei toimi ja rikollisjoukkio käyttää yleistä kaaosta hyväkseen. Jouko joutuu ottamaan oikeuden omiin käsiinsä. Myös nälkäinen susilauma vaanii helppoa saalista.

Ilmestynyt 7.6.2019.

ISBN 978-952-7244-53-1
Matilda Kirvelä: Milloin näet punaista

Mies, jolla ei ole sukupuolta. Epäuskoinen ja ilmastonmuutos. Nainen, joka kadottaa miehen ja isä, joka kadottaa pojan. Petetty, jonka on etsittävä ihmisarvonsa uudelleen. Avioliitto, jonka kolmanneksi osapuoleksi astuu kamera. #Metoon jälkeinen rohkeus, joka muuttaa maailmaa. Taksikuski ja yksi ilta ilman yksinäisyyttä...

Milloin näet punaista on tunteikkaita kuvauksia ihmisen alastomuudesta rakkauden ja maailman edessä. Teos käsittelee ihmissuhteiden kauneutta ja vaikeutta, mutta ei pelkää ottaa kantaa ja ravistella meihin juuttuneita ajatusmalleja. Rakkaus on paras ase kaikkea vastaan.

Punainen nähdään usein rakkautta symboloivana värinä, joka heijastaa kaikkea kaunista ja intohimoa. Toisaalta punainen voi olla provosoiva väri. Se saattaa heijastaa vihaa ja ärtymystä, mutta myös paloa johonkin aiheeseen. Parempaa maailmaa varten tarvitsemme molempia punaisen sävyjä.

Ilmestynyt 20.5.2019.

ISBN 978-952-7244-51-7
Ursula Anttila-Halinen: Runoilija ja vaarallinen muusa

Kirjailija Ursula Anttila-Halisen omaperäinen dekkari haastaa lukemaan. Runoilija Sebastian Kauniston ympäriltä tuntuu kaikki särkyvän. Mutta onko hän murhaaja? Balettia, runoja ja muusia. Unissakävelyä, nukkeja ja rakkautta. Kiviä, teeseremonioita ja kuolemaa. Rivitalo, jonka asukkailla on synkkiä salaisuuksia. Tapahtuu murha, ja yksityisetsivä Aava Meri saa taas rikoksen ratkaistavakseen.

Runoilija ja vaarallinen muusa on Aava Meri -sarjan kolmas dekkari. Aiemmat ovat ilmestyneet Lumiprinsessa ja taikaympyrä (2015) ja Laulu taivaansinisestä kukasta (2016). Kyseessä on ns. kodikas mysteeri (cozy mystery).

Ilmestynyt huhtikuussa.

ISBN 978-952-7244-50-0
Ralf Henriksson: Mutanttijänis

Mutanttijänis on tekijänsä, kirjailija Ralf Henrikssonin 12. teos. Se on Huovismaista ja Arto Paasilinnamaista tilannekomiikkaa. Tarina sijoittuu Seitsemisen kansallispuistoon, jossa puiston vartija Iikka Pitkonen tekee tiedemaailmaa ravisuttavan, sensaatiomaisen löydön, siis mutanttijäniksen.

Mutanttijänis aiheuttaa mediaspektaakkelin, joka tempaa mukaansa julkisuutta kaihtavan Pitkos-Iikan. Ukonturjakkeen mielitietty Hilma pakenee lakeuksille kyllästyttyään elämään Seitsemisen kansallispuiston keskellä ukonjäärän taloudenhoitajana. Huumori vie lukijan mennessään.

Ilmestynyt maaliskuussa.

ISBN 978-952-7244-49-4
Annika Brusila: Takalukko

Takalukossa kuvataan syrjäytyneen neurootikon väsymätöntä elämää kontrolliprosesseissa, joissa järjestykseen laitetaan hellan napit, taloyhtiö, jätteiden lajittelu, ekosysteemi ja terveydenhuolto. Päähenkilön monologissa polymeerien sekoittuminen napajäätulvaan, myrkyllisiin lumpeisiin ja psykoosiin vaatii tinkimätöntä korjauskeinovalikoimaa!

Hämmentävä lukukokemus heilahtaneen mielen maisemaan.

Annika Brusila (s. 1966) on turkulainen valtiotieteen maisteri, joka toimii vapaana kirjoittajana, musiikkitoimittajana ja -kriitikkona. Hän on opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa.

Ilmestynyt maaliskuussa.

ISBN 978-952-7244-47-0
Anni Kauppinen-Paunu: Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa — Kuurojenopettajana Afrikassa — Pitkä tie Lapinlahdelta Eritreaan ja Tansaniaan

"Olin turvallisella mielellä, vaikka en tuntenut tietäni eteenpäin." Tämä voisi olla kuurojenopettaja Anni Kauppinen-Paunun elämän tunnuslause. Hänen elämänsä näyttäytyy jännittävänä seikkailuna, joka vie Lapinlahdelta opiskelemaan Suomen lisäksi Ruotsiin ja Englantiin. Lopulta Anni lähtee kuurojenopettajaksi yli kahdeksikymmeneksi vuodeksi Afrikkaan.

Luottamus Jumalan johdatukseen ja varjelukseen sekä rakkaus kuuroihin lapsiin johdattivat Anni Kauppinen-Paunun 15 vuodeksi Kereniin, Eritreaan. Annin asiantuntemusta myös Tansaniassa, jonne hänet kutsuttiin perustamaan Mwangan kuurojenkoulua.

Annin elävä kerronta tempaa mukaansa kuurojen lasten elämän riemuihin ja suruihin. Lasten joulukuvaelma tai kamelikaravaani on kuvattu yhtä elävästi kuin yöllisen tunkeutujan hyökkäys tai sodan herättämä pelko. Lähetystyöntekijän arjesta ja juhlasta piirtyy monipuolinen kuva.

Toimittanut Hilkka Tervonen

Ilmestynyt maaliskuussa.

ISBN 978-952-7244-48-7
Ulla Sandell-Leskelä: Ja rakkaus katselee

Runoilija Ulla Sandell-Leskelän uusin runoteos on nostalginen matka koko tuon sukupolven nuoruuteen, paljon tapahtuneeseen lähimenneisyyteen 1960-luvun Suomessa, jossa monen asiat tapahtuivat spontaanisti ja raikkaasti. Niiden unohtaminen vahinko, kokoelma on kiehtova ja herättää runsaasti muistoja.

Ulla Leskelän runoja nuoruusvuosilta 1964-1971. Runoissa on monipuolinen kattaus, sillä nuoren naisen mielikuvituksen piiri on laaja, kattaa elämän suuret ja pienet asiat. Rakkaus punaisena lankana.

Ilmestynyt helmikuussa.

ISBN 978-952-7244-46-3
Raija Merilä: Ketale

Nuoren naisen vimmattu halu maailmalle

Raija Merilän uusin romaani Ketale on nuoren tytön kasvu- ja kehitystarina. Minäkertoja Mirja, 18, haluaisi lähteä jo kotoa pois. Hän tajuaa, että lukio on käytävä loppuun, jos mielii menestyä elämässä. Mirja jää vastentahtoisesti maalle auttamaan vanhempiaan, jotka pelkäävät, että toiseksi nuorinkin lapsista lähtee maailmalle. Mirja on älykäs ja eläväinen tyttö, joka tekee kotikylästä ja sen ihmisistä tarkkoja havaintoja - humoristisiakin.

Pohjoispohjanmaalaiseen Lomun kylään, 1970-luvun alkuun sijoittuva Ketale on sympaattinen, taitavasti kirjoitettu romaani, jossa on tuoreutta, raikkautta ja elämänmakua.

FM Merilä on monipuolinen taiteilija, joka kirjoittaa ja maalaa ja saa voimaa luonnosta.

Ilmestynyt helmikuussa.

ISBN 978-952-7244-45-6
Pirkko Jurvelin: Kun elämä yllättää

Suvi Koski sai yllättävän puhelun: "Teille on tullut Saksasta lähetys, se on tuhkauurna." Yksi ainoa puhelinsoitto mullistaa naisen elämän, joka on ollut täynnä harmaan sävyjä. Olla leski eikä mikään, urakin takanapäin. Vain kirjoittaminen pitää hänet kiinni arjessa. Yhtäkkiä Suvin elämä joutuu täydelliseen myllerrykseen, niin menneisyys kuin tulevaisuuskin, ja hetken epäröityään hän päättää heittäytyä mukaan muutokseen. Onko hänen onnensa ja tulevaisuutensa Saksassa, vai löytääkö hän Suomesta elämälleen merkityksen?

Pirkko Jurvelin on saksalaiseen ja englantilaiseen filologiaan erikoistunut filosofian maisteri ja opettaja. Hän on julkaissut useita historiallisiin aiheisiin perustuvia teoksia. "Kun elämä yllättää" on Jurvelinin kolmas proosateos. Kotisivut: www.pirkkojurvelin.com

Ilmestynyt tammikuussa.

ISBN 978-952-7244-44-9
Matti Rantamäki: 65 päivää

Tekijä Matti Rantamäki on valtiotieteen maisteri, jonka novellikokoelma 65 päivää sisältää 24 herkullista novellia. Ne vievät lukijan tuttuihin ja tuntemattomiin maailmoihin, jota elämä parhaimmillaan on. Kokoelma on tervetullut, sillä ilmaisumuotona novelli on jäänyt syyttä suotta taka-alalle. Se puolustaa joka rivillä asemaansa Rantamäen kiehtovassa teoksessa.

Hän julkaisi vuonna 2016 lupaavan Rotinoita-nimisen runokokoelman Karjalan murteella. Onko seuraavana vuorossa romaani? Ainakin ideoita kirjoittajalla riittää.

Ilmestynyt tammikuussa.

ISBN 978-952-7244-43-2
Taisto Levo: Kertomuksia elämästä 2

Usein kuulee sanottavan "ennen kaikki oli paremmin", ken sen uskoi. Eikä kaikki paremmin ollutkaan, mutta oli paljon asioita, jotka olivat paremmin ja sen tulen osoittamaan. Sillä jo elämisemme tässä kiirekulttuurissa huonontaa elämänlaatuamme.

Vaikea on veikkauksenkin toimintaa ymmärtää. Se perustettiin suomalaisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen tukemiseen. Ristiriitaiseksi asian tekee se, kun pelikoneiden tuotolla autetaan ihmisiä, toisaalta veikkaus tekee heistä peliriippuvaisia ja yhteiskunnan varoin autettavia.

Ilmastonmuutos on täyttänyt ihmisten päät, niin ettei huomata selän takana piileksivää uhkaa väestönkasvua. Maailma kyllä muuttuu, mutta ei välttämättä parempaan.

Ilmestynyt joulukuussa.

ISBN 978-952-7244-42-5
Olavi Ala-Nissilä: Ottakaa mut mukaan — Osallistavaan kasvuun

Talouden kasvu on hyvinvoinnin perusta, mutta kasvu ei tunnu hyödyttävän samalla tavalla kaikkia.

Kirjassaan kokenut parlamentaarikko, tietokirjailija, entinen EU-huippuvirkamies ja KHT-tilintarkastaja sekä Keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä hakee eväitä osallistavaan kasvuun (inclusive growth) ja samalla osaavaan ja kestävään talouskasvuun.

Kirjassa kuvataan globalisaation, velkaantumisen, keskittymisen ja ilmastonmuutoksen luomia haasteita tasapainoiselle kasvulle. Ala-Nissilä näkee, että nousuvesi voi nostaa kaikkia laivoja. Hän osallistaa ja ottaa kaikki mukaan kasvuun kahdeksan teesin kautta.

Ajankohtaisessa teoksessaan Ala-Nissilä puolustaa kansanvaltaa, hyvää hallintoa, asettaa omavastuuta ja samalla voimakasta yhteisvastuuta ja peräänkuuluttaa kykyä uudistuksiin, päätöksentekoon ja välttämättömiin kompromisseihin. Vuoden tärkeimpiä kirjoja!

Ilmestynyt joulukuussa.

ISBN 978-952-7244-41-8
Paavo Niskasaari: Jepulis, mummo ja robotikset

Näin alkaa taiteilija Paavo Niskasaaren uusi upea Jepulis-kirja:

Ada ja Edvin kuuntelivat tarkasti. Ketään ei ollut aikonut tulla käymään, ei ainakaan heidän tietojen mukaan. Kuului ääntä, kuin joku tepastelisi kuistilla, ja sitten selviä askeleita. Ovikello soi.

— Siellä on joku! Katsoisitko Ada, kuka siellä on? Ovihan on auki, mutta miksei ketään tule sisään? Edvin huudahti.

— No, minä menen.

Ada käveli ulko-ovelle ja kurkisti ulos. Katseli ihmeissään joka suuntaan. Ketään ei näkynyt, ja sitten hän huomasi naapurin Otto-koiran. Se istui portailla, heilutti häntäänsä tutusti ja katseli lammasaitausta kohden.

Ilmestynyt joulukuussa.

ISBN 978-952-7244-40-1
Sanni Antelo: Kohtalon kuljettamat

Konstailematon tarina mutta sitä erityisempi tämän päivän kirjallisessa maailmassa on Sanni Antelon uusin teos, todellinen lukunautinto niille jotka palaavat mielellään menneeseen. Vuosisatojen takainen rakkaustarina kartanon tyttären ja torpparin pojan välillä sekä Leenan kiinnostus vanhaan myllyyn kietoutuvat toisiinsa.

Kirja jatkaa romaanin Siniset silmät tarinaa Leenasta ja Pekasta, mutta on luettavissa myös itsenäisenä romaanina.

Vieläkö Pekka kuuluu Leenan ja Tuulin elämään, vai löytääkö Leena viimein onnen?

Ilmestynyt marraskuussa.

ISBN 978-952-7244-39-5
Reijo Vuorinen: Kirjeesi ovat kaikkeni

Reijo Vuorisen toimittama kirja ei ole sotakuvaus, vaan tarina rakkaudesta, ikävästä, puutteellisista oloista ja lujasta uskosta tulevaisuuteen ja samalla Suomen karjalaisten tarina, missä vuosisatoja samoilla paikkakunnilla eläneet karjalaiset suvut ja perheet hajosivat lopulta ympäri Suomea.

Kirja on Karjalan Impilahdelta kotoisin olevien nuorten Martin ja Mirjan talvi-, jatko- ja Lapin sodan aikaisista kirjeistä koostuva teos. Nykypäiviin säilyneitä kirjeitä oli 1088 kpl ja postikortteja yli 100 kpl. Kirjaan valikoitui 327 kirjettä. Ensimmäinen kirje on kirjoitettu 5.12.1937 eli noin kaksi vuotta ennen talvisodan syttymistä ja viimeinen 6.11.1945, noin vuosi jatkosodan päättymisen ja puoli vuotta Lapin sodan päättymisen jälkeen. Sota erotti juuri kihloihin menneet nuoret, eikä sotien päättyminenkään tuonut helpotusta elämään.

Kirja on laajin Suomen sota-ajan kirjeistä tehty kokonaisuus niin ajallisesti kuin säilyneiden kirjeiden määrän suhteen. Kirja on sotien aikaisen karun arkielämän realistinen ja vaikuttava kuvaus.

Ilmestynyt lokakuussa.

ISBN 978-952-7244-38-8
Heidi Kassara: Mietiskely — Tie henkisyyteen ja itsensä tuntemiseen

Heidi Kassaran Mietiskely — Tie henkisyyteen ja itsensä tuntemiseen avaa ymmärrystä siitä, mitä mietiskely on ja miten mietiskellä turvallisesti. Erityisesti aloittelijoita varten esitellään mietiskely vaihe vaiheelta.

Samalla kun opettelee mietiskelyä, niin opettelee tuntemaan itsensä oman kehon, tunteiden, ajatusten ja tekojen kautta. Jokainen voi etsiä juuri itseään kiinnostavia aiheita. Kirjassa otetaan esimerkkiaiheiksi värit, energiakeskukset ja vakaumus.

Olen aloittanut mietiskelyn yli 40 vuotta sitten, opettanut sitä ja kirjoittanut siitä artikkeleita. Vaikka mietiskelystä on jo tietoa, niin aloittelijan on vaikea ymmärtää, miten mietiskellä. Tajusin hyvin pian itseni tuntemisen tärkeäksi. Kun ymmärsin yhdistää nämä kaksi asiaa, mietiskelyn ja itseni tuntemisen, koin ahaa elämyksen, jonka haluan jakaa nyt kirjan muodossa muillekin. Antoisia mietiskelyhetkiä!

— Heidi Kassara

Ilmestynyt syyskuussa.

ISBN 978-952-7244-36-4
Kirsti Vähäkangas: Merellä ja meren äärellä

Kirsti Vähäkankaan ainutlaatuinen kirjasarja Raahen kaupungista, nyt jo kymmenes kirja: Merellä ja meren äärellä, runsaasti kuvitettu. Tämän kirjan lehdiltä voi lukea raikkaiden merituulien vaikutuksesta raahelaisten elämään. Purjelaivakaudella 1800-luvulla noin puolet kaupungin väestöstä sai elantonsa merenkulkuun liittyvistä ammateista.

Purjelaivakauden merenkulkijat rakensivat kotikaupunkiinsa kodin. Olipa se suuri tai pieni, sitä vaalittiin huolella. Monet tuolloin rakennetuista taloista ovat edelleenkin asuttuja. Puu-Raahe on yksi Suomen parhaiten säilyneistä puukaupungeista. Vuoden retkikohteeksi vuonna 2016 valittu saaristo tarjoaa upean ympäristön veneilyyn ja retkeilyyn kesällä ja talvella. Veneily, retkeily ja mökkeily ovat kautta aikojen rikastuttaneet raahelaisten elämää.

Ilmestynyt lokakuussa.

ISBN 978-952-7244-31-9
Jukka Mustonen: Paistettu sipuli auttaa paiseissa

Sisätautiopin professori Jukka Mustosen 30 vuoden aikana keräämä aineisto on ainutlaatuinen. Kirjoista saadut näkemykset ovat auttaneet häntä lääkärin työssä potilaiden kohtaamisessa, ja niiden avulla hän on välittänyt tärkeitä teemoja lääketieteen opiskelijoille.

Menestyneet kirjailijat kuvaavat teoksissaan sairauksien syitä, oireita, ennustetta ja hoitomenetelmiä. Kirjan tarkoitus on tuottaa elämyksiä ja hyvää mieltä, antaa lukijalle "hetkautuksen paikkoja" (Pentti Haanpää). Terveydenhuollon työntekijöille ja alan opiskelijoille kirja voi toimia jopa oppikirjana. "Älä lue kirjaa tosikkomaisena, vaan uteliain ja avoimin mielin", Mustonen evästää.

Ilmestynyt elokuussa.

ISBN 978-952-7244-33-3
Ulla Hannelius: Malinin rakkaus

Historiallinen romaani-kronikka

Professori Ulla Hanneliuksen upea teos on naisen elämäkerta 1800-luvun Lohjalta. Malinin rakkaus kertoo nuoren naisen dramaattisen rakkaustarinan. Malinin eli Anna Amalia Nordbergin henkilöhistorian kautta peilautuu runsaasti paikallishistoriaa sekä myös Suomen historiaa.

"Olen lastentautien ja lasten syöpätautien erikoislääkäri ja professori, nyt eläkkeellä. Eläkkeellä ollessani olen julkaissut kirjan: Osasto 10, toivoa ja taistelua, Otava 2017. 1800-luvun Lohjasta ei tietääkseni ole aikaisemmin kirjoitettu."

Aiemmin julkaissut kirjan Osasto 10 (Otava 2017) nimellä Ulla Pihkala.

Ilmestynyt elokuussa.

ISBN 978-952-7244-34-0
Heidi Keskikylä: Kellotornin liitto — Olentojen planeetta 3

Laadukkaan tieteisromaanin 3. osa ilmestyy Heidi Keskikylän nimellä (entinen Järvinen). "Xin on päässyt Aleifiin, mutta jääihmisten laakso ei täytä hänen odotuksiaan. Suuren valloituksen aikainen kellotornin liitto perustetaan uudelleen, kun jääihmisten tulevaisuus on vaakalaudalla. Telluksen kasvatuskenttien tuottamat armeijat saapuvat Jeretziin levittäen saastetta ja herättäen pimeät alueet pitkin maata.

Selkeimpänä joukosta erottuu ylväänä asteleva poro. Samainen poro on kaikissa jääihmisten vaakunoissa ja lipuissa, mustana varjona. Sama poro on kellotornin liiton verivalan merkissä. Se on suurin ympärilleni äänettömänä kerääntyneistä eläimistä. Poro väistää lumessa olevan kärpän astellessaan minua kohti. Se kulkee kantaen päässään leveää ja useasti haarautuvaa sarvikruunua. Porolla on paksu turkki kuten muillakin näkemilläni eläimillä. Sen jalat ovat hyvin pitkät ja se pysähtyy aivan eteeni."

Huikea tarina jälleen, tekijä on astunut ikäluokkansa kärkeen.

Ilmestynyt elokuussa.

ISBN 978-952-7244-35-7
Krista Välkkilä: Lepatus ja kadonnut korvatupsu

Krista Välkkilä kertoo teoksessaan Lepatus koiran ihmeellisen tarinan.

Minä tunsin kerran koiran nimeltä Lepatus ja se oli oikein mahtava koira. Tiedätkö, sellainen koira, jota on vaikea unohtaa, koska se oli niin erityislaatuinen. Viisas ja ihana. Ja niin pörröinen, että sitä teki mieli vain halia ihan koko ajan. Minäpä kerron sinulle tarinan tästä oranssista koirasta, joka eräänä päivänä kadotti korvatupsunsa ja siitä mitä sen jälkeen tapahtui.

Kuvitus: Olavi Honkonen

Ilmestynyt elokuussa.

ISBN 978-952-7244-32-6
Marja Hurskainen: Sata vuotta maitoa Jokiniemeltä

Marja Hurskaisen historiallinen kirja (264 s) on hieno kunnianosoitus suvun pitkille perinteille pyörittää maitotilaa vuodesta 1917. Sinä aikana on tapahtunut suuria muutoksia kuin myös itsenäisen Suomen historiassa. Mutta perusjalka tilalla pysyy: navetta, maitokarja ja iloinen ammunta aamulypsyllä vallankin kun kesälaidun koettaa.

Kirjan tekijä kertoo: "Olen kirjoittanut maatilaltamme Jokiniemeltä maatilahistoriaa tarinoiden muodossa. Teoksen nimi on Sata vuotta maitoa Jokiniemeltä. Kaikki alkoi vuonna 1917. Teoksessa on kolme osaa. Maatila, josta kerron, on ollut kolmen sukupolven hallinnassa ja jokaiselle sukupolvelle ovat yhteistä karjanhoito ja maidontuotanto."

Kirjan kansikuva vie vuoteen 1960. Sisäkannen kuva vuoteen 2018.

Ilmestynyt heinäkuussa.

ISBN 978-952-7244-30-2
Matilda Kirvelä: Kaltaisiamme aaltoja

“Minä olin myrsky ja ne meret, jotka nousevat ja laskevat kunnes pakenevat”, kirjoittaa Matilda Kirvelä uhmakkaasti esikoisteoksessaan Kaltaisiamme aaltoja. Raikasta nuoren naisen ajattelua tässä ja nyt, sanat vievät mukanaan tuoreella voimallaan, ja haastavat lukijaa. Matilda Kirvelä on kirjoittanut proosaa ja runoutta lähes siitä asti kun kynä on pysynyt kädessä. Häntä on innostanut ja motivoinut myös äidinkielen opettaja, antanut kannustavaa palautetta. Kokoelma on syntynyt vuoden 2018 talven aikana muistikirjaan ja puhelimen muistiinpanoihin kootuista huomioista. "Tekstien takana seisoo vahvasti rakkaus, ja nitoo kaiken yhtenäiseksi kokonaisuudeksi."

Ilmestynyt kesäkuussa.

ISBN 978-952-7244-29-6
Pekka Laatu: Alter schwede — vanhat ruotsalaiset

Unohdettu aihe, upea Pekka Laadun teos.

Kolmikymmenvuotinen sota käytiin Euroopassa 1618-1648 suurimmaksi osaksi Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan alueella. Sodan pääasiallisena alkusyynä olivat katolisten ja protestanttisten ruhtinaiden väliset ristiriidat. Sodan laajetessa siihen liittyi vallanhaluisten maiden, etenkin Ruotsin ja Ranskan, pyrkimys rajoittaa Habsburg-suvun hallitseman keisarikunnan valtaa. Sota alkoi Saksan sisäisenä uskonsotana, mutta päättyi yleiseurooppalaisena sotana, jossa uskonnolliset seikat olivat menettäneet merkityksensä. Tuohon soppaan Ruotsin kuningas Kustaa II Aadolf pisti lusikkansa. Suomalaiset hakkapeliitat olivat Ruotsin valtakunnan tärkeimpiä aseita sen luodessa suurvalta-asemaa 1600-luvulla. Tule mukaan hakkapeliittojen huikealle retkelle kuohuvaan Eurooppaan!

Ilmestynyt kesäkuussa.

ISBN 978-952-7244-28-9
Esko Tuisku: Tuisketta

Esko Tuiskun Tuisketta -kirja on mitä mielenkiintoisinta luettavaa. Se on avoin, välitön, huumorintajuinen ja herkullisen napsakka. Metsätalousinsinööri on ollut kuin ikiliikkuja, tavannut elämänsä varrella kiinnostavia ihmisiä ja persoonia laidasta laitaan, johtajista talon emäntiin ja isäntiin ja puukauppojen hierojiin niin "ettei sanotuksi saa". Tämän kirjan parissa aikasi ei mene hukkaan.

Ilmestynyt toukokuun lopussa.

ISBN 978-952-7244-25-8
Tuula Ranta: Orvot

Tuula Rannan upea esikoisteos kertoo sata vuotta sitten tapahtuneista Suomen itsenäistymisen eri vaiheista ja sitä seuranneen sisällissodan merkittävistä tapahtumista. Kertomus tarkastelee erityisesti kolmen lapsen kokemuksia tuona vaikeana ajankohtana.

Kirja on myös surutyö isän ja kahden hänen sisarensa muistoksi. Heidän tapansa ja kykynsä selvitä elämän järkyttävistäkin tilanteista on koskettava. Heiltä kuulin tapahtumista ja elämästä, josta tässä kirjassa kerron. Vanhemmat kuolivat liian nuorina. Tapahtumat ovat siksi joiltakin osin todellisuuspohjaisia. Mutta fiktiivinen ajattelu ja fantasiointi auttoivat liittämään kaiken yhteen.

Ilmestynyt toukokuussa.

ISBN 978-952-7244-27-2
Veikko Räisänen: Iloinen vuosikymmen

Veikko Räisäsen 9. romaani "Iloinen vuosikymmen" kertoo vuosista 1983-1988. Teos on suoraa jatkoa hänen aiemmille, vuosina 2006, 2008 ja 2015 ilmestyneille romaaneilleen "Rakastunut mittamies", "Hätätilan aikaan" ja "Talo".

Kirjassaan Räisänen kertoo Inkerin ja Veikon elämästä nyt kainuulaisen kirkonkylän uusina asukkaina. Elämässään eteenpäin pyrkivän pariskunnan uusi elinpiiri tuo omat haasteensa niin koti- kuin myös työelämään. Joka asettaakin Veikolle niin kovan haasteen, että se alkaa jo horjuttaa hänen aiemmin vahvaa terveyttään. Samalla kun nuoripari yrittää selvitä vastuksistaan, niin Suomi elää siihenastisen historiansa voimakkainta nousukautta iloisesti eteenpäin porskuttaen.

Räisänen kirjoittaa tuosta kaikesta helppolukuista, mutta silti elämänmakuista ja huumorilla höystettyä tekstiä, joka ei jätä lukijaansa kylmäksi. Tekstistä välittyy lukijalle tunne, että vastukset on luotu sitä varten, että ne voitetaan. Ja kaiken ihmisen raadollisuuden kietoo vaippaansa armahtava ja auttava suuri luonto.

Ilmestynyt toukokuussa.

ISBN 978-952-7244-26-5
P. John Vuorinen: Tölikasta pöndelle — Helsinkiläispoika Jusa, jokapaikan vintiö, etsii rajojaan

P. John Vuorisen upea esikoisromaani. Pojat asuvat Vakuutusyhtiö Tarmon vuokratalossa, Mannerheimintie 59:ssä.

Lähes kaikki sen asukkaat ovat duunariperheitä. Naapuritaloissa asutaan takatöölöläisissä omistusasunnoissa. Poikien talossa on paljon samanikäisiä kavereita. Eletään 1950-luvun alkua. Faijat ovat olleet kovia lisääntymään palattuaan sotareissuiltaan, eli vähän vanhemmat kundit kuuluvat ns. "kiireesti sukset jalassa" -tehtyyn ikäluokkaan. Pihalla braijataan välillä Korean sotaa. Joittenkin faijat sanoo:

— Ei tollasta tarttis leikkii, me ollaan oltu sodassa ja tiedetään sen painajaiset ja kauhut.

— Joo mut me soditaankin ihan omaa sotaa, eikä me hävitä viholliselle, kundit mahtailevat.

Ilmestynyt 11.5.2018.

ISBN 978-952-7244-24-1
Helmi Maria Peronius: Leija

Helmi Maria Peroniuksen esikoisteos kertoo kolmesta naisesta, joiden elämä nivoutuu jollain tavalla yhteen. Tekijää kiinnostaa tutkiskella erilaisia ihmisiä erilaisissa elämänkohtaloissa ja miten itsekukin reagoi kaikkeen tapahtuneeseen. Kirja etsii elämän muodoille vastauksia.

Teos on vuosikymmenien tulos. Peronius kirjoitti Perjantai-lehdelle erilaisia tarinoita, kun hän asui vielä Pohjoisessa. Muuton kautta tuli uutta sanottavaa ja kirjoitukset saivat erilaisuutta. Pöytälaatikko pitää sisällään kätköjä.

Ilmestynyt 11.5.2018.

ISBN 978-952-7244-23-4
Esko Porala: Kolmen meren yli — Edgarin hurja tarina

Virolaisen pakolaisen, Edgarin, hurja tarina

Lännestä kuuluu sodan melske ja pohjoisessa neljä miestä kulkee pitkin junarataa, koillisessa Virossa kohti itää, kaksi taaimmaista ovat Neuvostoliiton sotilaita kiväärit olallaan ja etummaisina kulkee kaksi pidätettyä siviilipukuista virolaismiestä. Tästä alkaa virolaisen Edgarin koko elämän kestävä pakomatka, joka sisältää äärimmäistä jännitystä ja pelkoa, mutta myös auttavia käsiä löytyy.

Esko Poralan toinen romaani Kolmen meren yli pohjautuu tositarinaan. Se kertoo virolaisen Edgarin toisen maailmansodan jälkeisestä pakomatkasta Suomen kautta Ruotsiin. Kuinka monta kertaa hän on jo pelastunut täpärästi, kun viimein koettaa pakomatka Ruotsiin ja vihdoin Kanadaan.

Ilmestynyt 6.4.2018.

ISBN 978-952-7244-22-7
Katariina Koivunen: Lähtöaika 12.20

Istuin jännittyneenä ja suorana penkissä. Olin yhtäkkiä tullut tietoiseksi omista rajoistani ja halusin suojella niitä. Istuin rajojeni sisällä ja tiesin, että minun täytyy valita itse.

Katariina Koivusen upea esikoisteos sisältää 11 elämänmakuista, todellisista tapahtumista ponnistavaa, hiljaa hymyilevää tarinaa selviytymisestä, toivosta ja elämän oikullisuudesta menneiden vuosikymmenten Suomessa.

Lähdössä, matkalla tai uuden edessä. Arka ja ujo Meeri yllättää itsensä ja ystävänsä lopettamalla koulun, johon on viimeinkin pitkän odotuksen jälkeen päässyt. Ilmari on selvittänyt itselleen, mitä tahtoo ja toteuttaa sinnikkäästi vähä vähältä suunnitelmaansa. Mutta mikä saa Eliinan pelkäämään syntymätöntä lastaan, ja miksi ihmeessä nuori Aleksi kiinnostuu vanhuksista?

Ilmestynyt 6.4.2018.

ISBN 978-952-7244-21-0
Terttu Kääriäinen: Mielikuvituksen voimaa

Terttu Kääriäisen hieno esikoisrunoteos vie lukijan luontoon ja mielikuvituksen
maailmaan, sanoin ja kuvin. Luonnossa kulkiessaan jokainen saa jotakin.
Hymy ja levollisuus ovat meille kaikille tuttuja tuomisia metsän keskeltä.
Kun istut kannon nokalla tai puron varrella, saatat kuulla sisältäsi kumpuavan
tarinan, jonka luonto kauneudellaan sinulle lahjoittaa. Sinun tarvitsee vain
kuunnella ja katsoa.
“Haluan tuoda kuvilla ja teksteillä esille ihmisen mielikuvituksen voiman.
Kuinka meillä jokaisella on siihen mahdollisuus, aina kun liikumme luonnossa.
Kunhan vain emme turhia kiirehdi siellä kulkiessamme”, tekijä sanoo.

Ilmestynyt 29.3.2018.

ISBN 978-952-7244-20-3
Auli Harjunpää: Puolimatkan paremmalla puolen

Rakkaus. Kuinka niin pieneen sanaan mahtuu kaikki? Se kasvattaa. Joskus se erottaa. Se riistää meitä, ja se kuitenkin pelastaa meidät.

Puolimatkan paremmalla puolen on tarina naisesta, joka päätyy pitkän harkinnan jälkeen avioeroon. Se on tarina äitiydestä, mutta ennen kaikkea naiseuden uudelleen löytymisestä. Teos kertoo ikuisesta uskosta rakkauteen, kaipuusta saada olla lopultakin vain oma itsensä.

Auli Harjunpään kirja on yksi matka naisen elämässä, mikä on varmasti yksi merkityksellisimmistä matkoista, joita joutuu tahtomattaan tekemään. Kirja kuvaa muutosta ja matkaa entisestä uuteen sekä välivaihetta, jonka joutuu läpikäymään.

Tämä on tarina naisesta ja äidistä, joka on avioeron jälkeen saanut kiinni juuristaan, jonka mieli on alkanut jälleen palaa, ja jonka sydän on tehnyt valtavan matkan päästäkseen jälleen paljaaksi.

Ilmestynyt 23.2.2018.

ISBN 978-952-7244-18-0
Merja Sankelo: Arkkienkeli Mikael — rakastavaa ohjausta elämään ja henkiseen kasvuun

Arkkienkeli Mikael auttaa, ohjaa ja suojelee jokaista ihmistä, jos sitä häneltä ensin pyydetään. Hän on erityisen läheinen maanpäällä oleville valon lähettiläille, jotka toteuttavat elämäntehtäväänsä. Tämä kirja kertoo arkkienkeli Mikaelista ja vuorovaikutuksesta hänen kanssaan.

Kirjassa on kuvattu arkkienkeli Mikaelilta saatua elämänohjausta ryhmiteltynä eri teemoihin. Kirja sisältää myös kanavoituja viestejä sekä vastauksia ajankohtaisia aiheita ja henkistä elämää koskeviin kysymyksiin. Lisäksi mukana on arkkienkeli Mikaelin lähettämiä viestejä eri henkilöille ja kohderyhmille. Kokonaisuutta täydentää asiantuntijakirjoitukset, joiden syntymiseen olen saanut erimuotoista tukea henkiseltä auttajaltani.

Tämä kirja on tärkeä jokaiselle, jolla on herännyt kiinnostus henkisyyttä ja henkistä kehitystä kohtaan.

Ilmestynyt 1.2.2018.

ISBN 978-952-7244-17-3
Klikkaa tästä 2017 uutuuksiin