KUSTANNUS HD

Raimo Immonen — lehtijuttuja

Metsäpuro 16, 10210 Inkoo
puh. 050 3639 195

Marjut Lehto / Ylä-Kainuu 29.7.2014

Muistot romaaniksi

Teos: Historiaa romaanimuodossa

Kesät Hyrynsalmen mökillä viettävän Raimo Immosen teos Suuri juoksuseikkailu Venäjän Karjalassa, julkistettiin 1. heinäkuuta. Kirjan lähtökohtana on Karjalan Kierros -juoksutapahtuma.

– Teoksesta löytyy todellisia ja fiktiivisiä asioita. Juoksutapahtumasta liikkuu kertomuksia, ja jutut paranevat vuosi vuodelta, toisinaan tarinoista poistuu totuus. Halusin kirjoittaa tarinat romaanimuotoon, jossa lähtökohtana ovat todelliset tapahtumat, ajat ja paikat, Immonen kertoo.

Hän on kirjoittaessaan hyödyntänyt vuosina 1991-2000 toteutetun Karjalan Kierroksen aikana tekemiään muistiinpanoja sekä päiväkirjamerkintöjään.

– Suuri juoksuseikkailu Venäjän Karjalassa on miellyttävä tapa lukea historiaa.

Teos kertoo hauskasti kokemuksista, seikkailuista, juoksuharrastuksesta, Neuvostoliiton ja myöhemmin Venäjän yllätyksellisyydestä sekä kansainvälisestä ystävyydestä yli rajojen.

Immonen aloitti kirjan suunnittelun vuonna 2010, jolloin hän keräsi juoksutapahtumasta tarvittavat materiaalit kasaan. Vuoden 2011 talvella hän ryhtyi kirjoittamaan käsikirjoitusta.

– Kirjoitin päivittäin kesään saakka. Seuraavana vuonna annoin kirjoittamani tekstin kustannustoimittajalle, joka pyysi kirjoittamaan muutamia kohtia uudelleen. Lopullisen käsikirjoituksen toimitin kustantajalle vuoden 2013 lopussa.

Talvikuukaudet Immonen vietti ulkomailla, ja palasi Suomeen keväällä 2014 kirjoittamaan teoksen lopulliseen versioonsa.

Teoksen kohderyhmiksi Immonen erittelee juoksijat, maratoonarit sekä urheilullisia seikkailuja tekevät ja Karjalan kohtalosta sekä historiasta kiinnostuneet henkilöt.

– Kirja on tarkoitettu myös heille, jotka ovat kiinnostuneita seikkailuromaanien lukemisesta.

Kirjan kirjoittaja sanoo olevansa tyytyväinen, että kirjoitti kirjan Karjalan Kierroksesta, ja kokee, että hänen velvollisuutensa oli kirjoittaa kirja juoksuseikkailun tapahtumista.

– Teoksen tekeminen vaati pitkäjänteisyyttä ja päämäärätietoisuutta.

Teoksen voi tilata omaksi esimerkiksi Kustannus HD Loimaan Internet-sivuilta: http://www.kustannushd.fi/kirjakauppa.htmPalaa kirjailijan sivulle