KUSTANNUS HD

Juha Kaarsalo: Apollon Valo — Lehdistötiedote

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 050 3639 195

Lehdistötiedote / Kustannus HD
Juha Kaarsalo: Apollon valo

Kirja:

Juha Kaarsalon uusin kokoelma on valikoima vastakkaisia runoja: leikkisää lyriikkaa ja kohtalon raadollisuutta. Elämän kääntöpuolet kohtaavat toisensa läpivalaisussa: riemu ja tuska, odotus ja pettymys, rakkaus ja kauhu. Kirja on matka kevään odotuksesta syvän masennuksen kautta uuteen nousuun ja toivoon.

Apollon valo on kuin polttava aro, kuin tulinen hiili, kuin palava pensas. Siinä on sateenkaaren värit: sininen, punainen, oranssi ja keltainen... kaikki hehkuvat värit ja lisäksi noen ja hiilen musta, koska sekin on elämää.

Kirjassa on kolme aluetta: Johdanto-osa on pohdintaa elinkelpoisuudesta sekä eräänlainen itsetilitys. Varsinainen runokokoelma on neliosainen. Lopussa on osio Adios Amigo, joka on omistettu runoilijan edesmenneelle ystävälle, prof. Alpo Jaakolalle. Kansikuva on detalji Jaakolan grafiikasta, jonka taiteilija teki kokoelman nimikkorunon pohjalta v. 1990.

Kaarsalon runoissa on tragiikkaa, mutta myös komiikkaa, joka teknisesti ilmenee mm. pikariimeinä hieman lastenlorujen ja myös laululyriikan hengessä. Kysymyksessä on siis tasapainottelu tunteiden taistelun keskellä, jonkinlainen lieventävä lääkitys vaanivan paatoksen vastineeksi.Tekijä:

Kaarsalo on freelancer, filosofian maisteri (kirjallisuustieteitä, teatteritiedettä, filologiaa ym.), kirjailija, toimittaja, kääntäjä ja säveltäjä. Aiemmin ilmestyneitä runoteoksia ovat Ajan kuristus, Perillä ennen lähtöä (molemmissa arkkitehti Simo Kaarsalon grafiikkakuvitus), Legenda German Elsassilaisesta (usean taiteilijan yhteisteoksessa Loivan Maan Saga) ja Ajatusten maisemissa (kolmen taiteilijan yhteistyö; maalaukset Siiri Tanner, valokuvat Matti Tapio).

Yleisradio on esittänyt useita Kaarsalon kokeellisia runo- ja musiikkiohjelmia. Hänen kirjoittamansa ja esittämänsa kooste Uneton päivä kuullaan Suomen kuunnelmayhdistyksen järjestämällä toisella kuunnelmaklubilla helatorstaina 25.5. klo 18 Ateljee Hulmilla Loimaalla.

Juha Kaarsalo on myös rock-muusikko ja julkaissut useita äänilevyjä taiteilijanimellä Johnny Spunky. Piakkoin ilmestyy hänen yhtyeensä studiolive-levy 1980-luvun lopulta.

Kirjailijan yksi suuri intohimo on luonto ja sen suojelu. Hän mm. toimittaa Lounais-Hämeen Luonnon-suojeluyhdistyksen vuosikirjoja yhdessä kotiseutuneuvos Alli Branderin kanssa. Vuosina 1994-2001 julkaistuissa von Wright -lintukalentereissa oli Kaarsalon tekstit kahdella tai kolmella kielellä.Yhteystiedot:

Kustannus HD, 32200 Loimaa
Puh. 050 363 9195
www.kustannushd.fi


Palaa kirjan sivulle
Juha Kaarsalo
Puh. 0400 565 268
juha.kaarsalo@reppu.net