KUSTANNUS HD

Tapani Koivula

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Kirjailija, toimittaja, arkkitehti, tutkija


Monessa mukana:

 • Arkkitehtina Helsingin kaupungilla 30 vuoden ajan (1970-luvulla peruskoulua rakentamassa, kouluja ja monitoimitaloja 1971-2011, ekologista rakentamista, suunnittelua liikuntaesteisille, pyöräilyn edistämistä ym.)
 • Unescon kouluarkkitehtina ja UM:n asiantuntijana Tansaniassa 1970–90-luvuilla
 • Matkoja 58 maahan
 • Riihimäen kaupunginarkkitehti
 • Riihimäen Sanomien pakinoitsija 13 vuoden ajan
 • Toimittajana radio- ja tv-ohjelmissa
 • Ultran toimitusneuvosto
 • Opiskelijapolitiikassa 1960-70 -luvuilla; kunnallispoliitikkona Oulussa, Espoossa ja Inkoossa; Espoon kirkkovaltuustossa
 • Väitöskirjaa Oulun yliopistoon, Aalto-yliopiston mentor-koulutus


Yhdistysten johtotehtävissä:

 • Suomi-Tansania Seura
 • TEP (Tekniikka elämää palvelemaan), tekn.koulutettujen eettinen järjestö
 • EKO-SAFAn perustajajäsen
 • Rajatiedon Yhteistyön perustajajäsen
 • Suomen Ufotutkijat
 • Avartuva Ihmiskuva


Aikaisempia teoksia:

 • Development of Educational Facilities of Helsinki City (Unesco 1982)
 • Ufojen kosminen viesti (WSOY 1988)
 • Yliluonnollinen maailma (Derek & Julia Parker, suomennos, WSOY 1991)
 • Viestejä (Unio Mystica 1996)
 • Monitoimitaloja 25 vuotta (Helsingin kaupunki 1997)
 • Koulurakennukset ja kestävä kehitys (Helsingin kaupunki 1999)
 • Sininen huivi (Mediapinta 2006)
 • Kosminen kosketus (UFO-Finland 2012)


Tapani Koivula, Juha Pennala ja Riitta Wahlström (toim.): Keitä me olemme?
Teoksen 13 tarinaa piirtää kukin omalla persoonallisella tavallaan kuvaa siitä, keitä me todella ihmisinä ja henkinä olemme. Saamme huomata olevamme jotain paljon enemmän — ja pystyvämme paljon enempään. Kirjoittajat kuvaavat matkaa sielunsa syvyyksiin kanavoitujen tekstien innoittamina.

Lukijan ei tarvitse opetella valmiita ajatusrakennelmia, vaan häntä kannustetaan löytämään oma totuutensa. Saamme opetella rakkautta toisiamme tukien — yhteistyöllä erilaisia näkemyksiä ja vakaumuksia kunnioittaen.

Kirjan yksi tärkeimmistä tavoitteista on herättää lukija huomaamaan omat taitonsa ja kykynsä maapallon pelastamiseksi sekä tuoda esiin ajatusta, että se on mahdollista positiivisella asenteella ja rakkaudella.


ISBN 978-952-7066-93-5


Kilimanjaron lumo — Suomalaisten seikkailuja Itä-Afrikassa, osa 1
"Kilimanjaron lumo" on kirja, joka pohjautuu Tapani Koivulan omakohtaisiin Afrikan kokemuksiin. Mukana on vuosikymmenien aikana koottuja tositapauksia Suomen ja YK:n kehitysyhteistyöstä — suomalaista lähetystyötäkin sivuten. Kehitysprojektien perusongelmana on aina ollut erilaisten kulttuurien ja tavoitteiden yhteentörmäyksessä. Suomi on kuitenkin usein nauttinut hyväntekijän mainetta köyhien kehitysmaiden silmissä.

Värikkään vauhdikkaassa kirjassaan Koivula paljastaa dekkarityyliin kuolemantapauksia, jotka UM on onnistunut sensuroimaan... Useimmissa katastrofeissa perussyynä on ollut suomalaiskansallinen juopottelu.

Romaanin päähenkilöä, YK-arkkitehti Ville Salonperää, työ- ja lomamatkat vievät seikkailuihin eri puolille Tansaniaa, Itä- ja Etelä-Afrikkaa. Ja Suomen lomallaan hän saa ylimääräisen tehtävän suomalaisen kehitystyöntekijän mystisen kuolemantapauksen selvittämiseksi. Salonperän naissuhteet, kiinnostus zimbabwelaiseen veistotaiteeseen ja shamanismiin antavat tapahtumille lisäväriä.


ISBN 978-952-7066-63-8


Aamutähti — Unikuvia nykyhetkestä, arjesta ja universumista
Sairastuttuaan Tapani Koivula päätti kirjoittaa romaanin, joka sisältäisi kaiken tärkeän elämästä - ja kuolemasta.

Unimatkoillaan hän kohtaa nuotiotulen äärellä vanhan intiaani Morningstarin, joka paljastaa elämän ja universumin salaisuudet. Mukaan nuotiolle ilmestyy myös sielunkumppani, intiaanityttö Ada.

Jo 25 vuotta sitten englantilainen meedio kertoi Tapani Koivulalle hänen henkioppaastaan Morningstarista. Nuotiokeskusteluissa Morningstar kertoo portin avautuneen akashaan, ihmiskunnan yhteiseen tiedostoon. Hän korostaa, kuinka tärkeää on elää täysipainoisesti nykyhetkeä, johon samalla sisältyy ikuisuus.

Unimatkojen aikana intiaaniopas tarjoilee visioita ihmiskunnan aamutaipaleelta sekä tulevista kohtalon hetkistä vuonna 2023.


ISBN 978-952-7066-37-9


Elannon portilla — kertomus virkamiehen valaistumisesta
Nestori Carpelan, elantolainen kolmannessa polvessa, jumittuu uraputkeensa, kuten on käynyt myös hänen isälleen Ville Korhoselle. Isän, Elannon autokuskin kohtaloksi muodostui kolari sisäänajoväylän ahtaassa kaariportissa. Pääjohtaja Tanner siirsi hänet vartijaksi Lintulahdenkujan portille — josta mies liukeni merille.

Nestori, Helsingin kaupungin ylim. arkistopäällikkö, selviää kellariarkistonsa putkivuodosta viime voimillaan sairaseläkkeelle. Vapauduttuaan etsimään arkistomappeja avarampaa totuutta hän uskoo kokeneensa valaistumisen. Vai onko kaiken taustalla vain arkistossa viihtyneiden naisvirkailijoiden jättämät tuoksut ja unelmat?

Lopulta kaikki ihmeet tuntuvat olevan Nestorille mahdollisia — jopa isän kotiinpaluu maailmalta eleganttina herrasmiehenä William K:na.

Henkisessä romaanissaan Tapani Koivula kertoo myös tositarinoita miehistä, jotka ahdistava tehoyhteiskunta johtaa itsetuhoon. Psykiatri Reima Kampman, herkkä hypnoositaituri sai tarpeekseen alle viisikymppisenä. Remonttimies Erkki oli jääräpäisempi ja luovutti vasta vuosituhannen vaihduttua, jolloin Kultainen Aikakausi oli alkamassa. Romaanin lopussa käy ilmi, että vaikka ihmiskuntaa ja ihmisiä on vaikea pelastaa itsetuholta, mielisairaiden hautausmaan pelastaminen voi onnistua, jos paikalle osuu riittävän hullu ateistinen psykiatri...


ISBN 978-952-7066-12-6


Kampin enkeli — ja salaiset tehtävät
Kampin kahvilapöytään istuutuu punatukkainen nainen, joka väittää olevansa enkeli.

Hän antaa tehtäviä, joiden tarkoitus on edistää henkistä kehitystä — ja pelastaa planeetta.

Tehtävät johtavat aistien herkistymisestä auttamisen tärkeyteen, Kaukasuksen lumihuipuilta paavin Vatikaanin kosmiseen konferenssiin — puolihuomaamatta, vapaata tahtoa kunnioittaen.

Koivulan henkinen romaani johdattaa elämän perusasioihin, universumin salaisiin mysteerioihin ja onnellisen elämän avaimiin mukaansa tempaavan juonen siivittämänä.


ISBN 978-952-5964-98-1