KUSTANNUS HD

Ahti Nieminen

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Aika jonka saimme Fuengirolassa
Pariskunta lähtee talveksi Espanjan Fuengirolaan. He muuttavat maailman onnellisimmasta valtiosta maailman terveellisimpään valtioon.

Kaamos, sivuttain satava räntäsade, loskamoska, jalkakäytävät, jotka ovat liukkaat kuin luistinradat, pakkanen ovat taakse jäänyttä elämää. Espanjassa heitä odottavat talvellakin paistava lempeä auringonpaiste, leppeässä tuulessa huojuvat palmut, makeat banaanit, andalusialaisen auringon alla kypsynyt viini, monet harrastukset ja avuliaan ystävällinen Suomi-yhteisö.

Miehen tarkoitus on kirjoittaa romaani, naisen monen harrastuksen ohella opiskella espanjan kieltä.

Romaanissa on normaalin juonen ohella metatasoja, joilla saadaan kertomiseen laajempaa perspektiiviä, luodaan ja rikotaan illuusioita ja näkökulmia. Tässä auttavat romaaniin sisältyvät unet, runot ja novellit.

Vakuuttavin silmien avaaja, illuusioiden ja tavallisuuden rikkoja on scifi-novelli Kulta-aika, joka yrittää vastata eksistentiaalisiin kysymyksiin "keitä me olemme?", "mistä me tulemme?" ja "minne me menemme?"

Helsinkiläinen Ahti Nieminen (s. 1953) on koulutukseltaan FM ja äidinkielen lehtori. Nyt eläkkeellä. Aika jonka saimme Fuengirolassa on hänen esikoisromaaninsa.


ISBN 978-952-7244-98-2

Ilmestynyt 3.9.2021.