KUSTANNUS HD

Pauli Salminen — Ihmeiden aika

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Olen pyrkinyt purkamaan kirjan sivuille uteliaisuuttani. Tunnustan itseni uteliaaksi ja ulospäin suuntautuneeksi. Olen kuunnellut monet tarinat tarkasti. Nyt on alati muuttuvassa maailmassa tarinoiden korkeasuhdanne ja se sopii minulle. Olen yrittänyt saada myös edellisiä sukupolvia elämään tähän kirjaan. Apuna on ollut lukuisia kanssakirjoittajia, joille osoitan lämpimät kiitokseni.

Kirjan haastavuus tulee esiin siinä, että menneisyyden ohella myös tulevaisuus saa kirjassa siivet.

Suvussani ja kotitalossani Pelto-Markulassa on välillä tapahtunut outoja asioita. Nyt lukija pääsee kurkistamaan Pauli Salmisen elämään ja maailmaan. En ole väistellyt kiusallisiakaan asioita. Aluksi lähdin kirjoittamaan vain kronikoita sukuni vaiheilta. Löysin suvun miehistä jopa esikuvia ja sankareita itselleni. Lopulta onneksi tajusin naisten merkityksen. Kuvailen sukulaisiani, joilla ei ollut äitiä, eikä kunnolla isääkään. Raskaana sota-aikana Pelto-Markulaa piti pystyssä ylioppilasneitonen Sylvi, jonka riipaiseva kirje on sivuille tallennettu.

Vaimolleni Liisalle lankeaa kiitokset kärsivällisyydestä miehelle, jonka rakkaus ympäröivään yhteiskuntaan on liiallista. Liisa on pitänyt Pelto-Markulaa pystyssä ja kasvattanut kolmea poikaamme.

Pelto-Markula, yhteinen tärkeä tukikohtamme Metsämaalla, on muuttunut vuosien varrella. Pellot ovat nyt vuokralla. Pelto-Markula ei enää ole suoraan alenevassa polvessa weloniuksia, jotka Alastaron Niinijoensuun Pietilästä polveutuneina ovat haarautuneet pitkin Suomea ja maailmaa.

Kirja on kuin sikermä erilaisia sointuja ja uskon, että ymmärrätte myös toistot, jotka ovat kertomuksia, puheita, haastatteluja tai kirjoituksiani vuosien varrelta.

Olen iloinen, että kirjassani on lisäksi puheenvuoroja ystäviltäni, joilla on asiantuntemusta, tietoa, soveltavia ratkaisumalleja ja rohkeutta tuoda esiin polttavia ajankohtaisia aiheita ja asioita. Kiitokset siitä heille. Antoisia lukuhetkiä!


Palaa kirjan sivulle