KUSTANNUS HD

Ulla Sandell-Leskelä

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Valot lävitse lohkareitten
Helsinkiläinen kirjailija Ulla Leskelä-Sandell julkaisee jo kolmannen omaperäisen, huikean monipuolisen runokokoelman, jossa taidegraafiset kuvat ovat osa teoksen puhuttelevaa ja syvällistä sanomaa. Kirjan luettuaan ajattelee maailmaa eri tavalla, se avaa puroja, mielenmaisemia ja valoa. Sen voi ottaa aina uudelleen käteensä ja lukija löytää uutta. Muutama varhainen runo on kirjoitettu jo koulutyttönä.

ISBN 978-952-7244-85-2


Ja rakkaus katselee
Runoilija Ulla Sandell-Leskelän uusin runoteos on nostalginen matka koko tuon sukupolven nuoruuteen, paljon tapahtuneeseen lähimenneisyyteen 1960-luvun Suomessa, jossa monen asiat tapahtuivat spontaanisti ja raikkaasti. Niiden unohtaminen vahinko, kokoelma on kiehtova ja herättää runsaasti muistoja.

Ulla Leskelän runoja nuoruusvuosilta 1964-1971. Runoissa on monipuolinen kattaus, sillä nuoren naisen mielikuvituksen piiri on laaja, kattaa elämän suuret ja pienet asiat. Rakkaus punaisena lankana.


ISBN 978-952-7244-46-3


Kysyin sorsalta lammikon peilissä
Runoilija Ulla-Sandell-Leskelä on väitellyt psykologiksi vakavasta masennuksesta, sosiaalisen tuen merkityksestä ja siihen liittyvistä elämäntapahtumista. Hän tunsi vetoa runouteen ja nuoruudessaan, mutta “valmista” tuli esikoisteoksen myötä, joka ilmestyi vuonna 2016, Huljutan pois päivien pistiäiset. Uusi teos on entistä voimakkaampi ja koskettavampi. Loistava Kysyin sorsalta lammikon peilissä.


Kysyin sorsalta lammikon peilissä:
          "Oletko yksinäinen susi?"
          Se vastasi: "Vesi heijastaa kaiken.
          Olen kaikkea kaiken kanssa."
          Se haukkasi keltaista kortta,
          suuteli lasista veden pintaa.
                      Minä viisastuin.
                      Muotojen hälinässä
                                  ydin on kaikella sama.ISBN 978-952-7244-03-6


Huljutan pois päivien pistiäiset
Esikoiskirjailija Ulla Sandell-Leskelä on elämäntapahtumista, sosiaalisesta tuesta ja vakavasta masennuksesta väitellyt psykologi.

Hän koki itsensä nuoruudessa runoilijaksi, mutta vasta siirryttyään eläkkeelle hän sai tilaa ilmaista elämisen repertuaaria runoina. Sen selittämättömyydet ja ristiriidat, joiden lomitse onni ja rakkaus luikertelevat, aukenivat luonnon helmoissa, usein öiseen aikaan.                   En Cádiz

Olla rytmissä osa suurta lohdutusta
joka aukaisee kipujen silmut,
yhden, toisen, yhä uudelleen.
Yhä uudelleen vesi soluu karikkoihin,
hengähtää hetken, vetäytyy.
Se käy kysymässä kuulta neuvoa,
miten parantaa haavoitettua maata.ISBN 978-952-7066-90-4